Masaj cu bambus

          Va facem invitatia sa incercati masajul cu bambus, un masaj viguros cu caracteristici bio stimulatoare si reactivatoare pentru corp, o tehnica de masaj ideala atat pentru barbati cat si pentru femei.

          Durata unei sedinte de masaj cu bambus este de 60 de minute, timp in care maseuza va aplica tehnicile de masaj cu bete de bambus pe tot corpul dumneavoastra, focalizand la cerere anumite zone ale corpului unde este prezenta durerea sau disconfortul.

          Masajul se poate efectua atat pe masa de masaj cat si pe saltea, in ambele cazuri, avand participarea intensa a maseuzei. Dumneavoastra veti decide unde doriti sa aiba loc sedinta.

De ce sa alegem masaj cu bambus?

          Bambusul are  o serie de functionalitati multiple: utilizat in mobilier, instrumente muzicale, in bucataria chinezeasca, spiritual ( in China bambusul simbolizeaza tinerete vesnica, putere, prosperitate si pace). Bambusul isi pastreaza bine caldura oferind terapeutelor posibilitatea de a aplica caldura direct pe muschii clientului.

Cum se fabrică instrumente de bambus de masaj?

          Bambusul, care este de fapt o iarbă, este in mod natural gol pe interior. Solidele instrumente de bambus de masaj pe care le folosim in masaj, sunt create prin comprimarea a mai multor parti transversale din planta, care apoi sunt taiate  la dimensiunile dorite si slefuite, pentru a fi ideale pentru masaj.

          Betele de bambus se pot incalzi usor inainte de utilizare, fie prin punerea la cald si invelirea apoi intr-un prosop, fie prin incalzirea intr-un aparat special proiectat de incalzire a acestor bete.

          Caldura are un rol benefic in relaxarea muschilor si cresterea circulatiei sanguine. Folosind betele de bambus incalzite, maseuzele noastre au capacitatea astfel de a penetra muschii clientilor mai profund, ceea ce face ca masajul sa fie si mai efiecient si mai relaxant, in acelasi timp.

Ce inseamna practic masajul cu bambus?

          Masaj cu bambus reprezinta modul ecologic de a oferi un masaj relaxant si unic.

          Betele de bambus sunt folosite ca o extensie a degetelor terapeutelor noastre, a palmelor si antebratelor. Betele de bambus pot fi utilizate în timp ce se executa multe tehnici de masaj, inclusiv masaj suedez, masaj profund al tesuturilor, precum si in  terapia de declansare punct.

Ce fel de bete se folosesc in masajul cu bambus:

          Exista mai multe dimensiuni de bete de bambus, fiecare din ele servind pentru masajul unei anumite zone a corpului, asfel avem:

 • betele de dimensiuni scurte ,subtiri, rotunde, sunt folosite pentru zonele mici ale corpului cum ar fi: zona fetei, zona mainilor si zona picioarelor. Prin prisma dimensiunii acestea sunt utilizate pentru tarapia punct de declansare.
 • betele de dimensiune medie, subtiri, rotunde, au menirea de a fi folosite pentru framantarea grupelor musculare mai mici. Practic se prinde batul de fiecare capat si se framanta si rostogolesc grupele mici musculare. Si aici, cu ajutorul acestor bete se poate utiliza terapia punctul de declansare.
 • betele de bambus, semi-circulare, se potrivesc cu usurinta palmelor mainilor, devenind o extensie a mainilor maseuzei pe trupul clientului. Betele sunt mai groase de data aceasta, cu laturi mai plate si rotunjite si se pot utiliza in zonele musculare dureroase, cum ar fi muschii gatului.
 • betele de bambus, lungi, groase, rorunde, reprezinta o extensie a antebratului maseuze, deoarece permite masarea si framantarea grupelor musculare mari (zona spatelui),
 • betele de bambus cu lungime si grosime medie servesc la masarea grupelor musculare mijlocii, la trezirea muschilor obositi,  ( zona bratelor, abdomenului, picioarelor).

          Tehnica de realizare a masajului cu bambus este prin rotire si alunecare, un rol important avand incheietura mainii maseuzei.

          Sunt eliminate micro si macro nodulii celulitice si se elimina toxinele, prin masajul cu rulare a betelor de bambus, iar cu ajutorul miscarilor de presiune si a terapiei de declansare va veti tonifia si va veti relaxa muschii.

          Ideal este sa urmati un numar de 3-4 sedinte la saloane masaj relaxare bucuresti saptamanal, timp de o luna pentru ca rezultatele sa nu intarzie sa apara si sa fie vizibile. Efectele masajului cu bete de bambus se vor resimti inca de la primele sedinte efectuate, ceea ce cu siguranta va va impulsiona sa recurgeti la aceasta terapie ori de cate ori veti gasi timp pentru deconectare si relaxare.

          Asocierea masajului cu bete de bambus, cu alte categorii de sedinte de masaj este benefica, intrucat se va crea mediu propice pentru detoxifierea si imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice.

          Clientii cu boli de piele, vase sparte, nu vor beneficia de masajul cu bete de bambus, fiind contraindicat masajul in acest caz.

Efecte generale ale masajului cu bambus:

 • tonifiaza musculatura
 • reda elasticitatea pielii
 • stimuleaza si imbunatateste circulatia sanguina si sistemul limfatic
 • combate celulita
 • alunga oboseala
 • modeleaza armonios corpul.

          In situatia in care explicatiile noastre v-au fost de folos, va asteptam cu drag in una din locatiile noastre sa incercati masajul cu bete de bambus.