Masajul Erotic Reduce Stresul

Studiile de specialitate arata in mod concludent faptul ca o sedinta de masaj poate avea rezultate benefice, unul din aceste rezultate fiind reducerea stresului.

Este dovedit clinic ca masajul de relaxare reduce stresul.

Milioane de oameni au apelat la serviciile terapeutilor pentru a trata stresul cu ajutorul sedintelor de masaj de relaxare – parerile pro in acest sens dovedind eficacitatea acestei tehnici, non invazive.

Cu ajutorul sedintelor de masaj, se reduce stresul in mod natural, spre deosebire de alte forme de terapii alternative, folosite in zilele noastre.

Ce reprezinta de fapt stresul?

Stresul reprezinta fenomenul psihosocial, ce rezulta din confruntarea interna a persoanei cu situatii dificile, situatii de criza, este modul organismului de a raspunde la o cerere fizica sau emotionala.

Incordarea si starea de disconfort slabeste capacitatea oamenilor de a se apara impotriva stresului cotidian la care uneori sunt supusi.

Capacitatea organismului de a reactiona la aceste situatii de stres si de a face fata amenintarilor este ceva esential existentei noastre ca oameni.

Cu toate acestea, atunci cand ne aflam intr-o situatie de stres, care continua pe termen lung, din cauza unor situatii in curs de desfasurare ( exemplificam aici: problemele legate de familie sau de munca, preocupari financiare, etc) – organismul va reactiona asupra noastra, asupra organismului nostru si va crea efecte nocive asupra multor sisteme ale corpului, printre care enumeram aici: sistemul imunitar, sistemul cardiovascular, sistemul endocrin, sistemul de reproducere si exemplele ar putea continua.

masajul-te-scapa-de-stress

Oare sedintele de masaj intr-adevar reduc stresul ?

Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare este fara echivoc – DA – este adevarat faptul ca o sedinta de masaj reduce stresul.

In timpul unei sedinte de masaj, multi cercetatori in domeniu, afirma faptul ca se elibereaza endorfine – si cresc numarul endorfinelor, acele substante chimice care ofera organismului nostru senzatie generala de bine, de liniste, efectul fiind unul de durata.

Cortizolul este un hormon corticosteroid produs de catre cortexul glandei suprarenale si care este implicat in raspunsul la stres. Acest hormon creste tensiunea arteriala, glicemia.

Cantitatea de cortizol prezent in sange parcurge diferite variabile astfel incat nivelul maxim este intalnit la orele diminetii, iar nivelul minim vine la aproximativ trei ore dupa ce adormim. Schimbarea acestui tipar legat de nivelul cortizolului seric este strans legata de hormonul ACTH , stres, depresie, boala, febra, trauma, frica, durere.

Exista mai multe studii care au demonstrat eficacitatea masajului in reducerea stresului în diferite situații:

  • o reducere semnificativa in cortizol (hormonul stresului) ar putea fi realizata in conditii de siguranță prin folosirea tehnicilor specifice de masaj, cu imbunatatirea asociata in bunastarea psihologica.
  • este testata eficacitatea interventiei terapiei de masaj cu privire la reducerea anxietatii la locul de muncă.

Masajul asadar reprezinta tehnica blanda de echilibrare emotionala, de eliberare somatica a stresului, prin care ne recastigam fiecare starea de bine.

Pe langa alungarea stresului, masajul activeaza circulatia sanguina si limfatica, imbunatateste somnul, diminueaza starile de despresie si anxietate, ne reconecteaza cu propriul corp.

O singura sedinta de masaj nu face minuni, insa daca urmariti eliminarea totala a stresului din viata dumneavoastra, eliminarea durerilor, eliberarea toxinelor din corp, recomandarea pe care o facem pentru dumneavoastra este sa apelati, cel putin o data pe saptamana, la sedintele de masaj – urmand acest tratament cateva saptamani consecutiv.

Valabil si pentru persoanele care au o viata sedentara...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *